— vrijdag 17 juli 2020, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Omroep Gelderland-verslaggevers voelen zich bedreigd door boeren

Protesterende boeren op het Mediapark - © ANP / Jeroen Jumelet

Verslaggevers van Omroep Gelderland voelen zich bedreigd door leden van Farmers Defence Force (FDF), de groep boeren die zich middels acties verzet tegen nieuwe voerbeleid voor koeien. Dat vertelde hoofdredacteur Sandrina Hadderingh donderdag in het radioprogramma Spraakmakers. Laatste wijziging: 17 juli 2020, 10:02

Volgens Hadderingh is er met FDF-leden geen dialoog op niveau mogelijk. Als de omroep berichten publiceert die de boeren niet bevallen, volgen er volgens de hoofdredacteur bedreigingen op sociale media en in telefoongesprekken. “Ik ga het niet herhalen, maar de K-woorden en H-woorden komen voorbij.”

Hadderingh vervolgt: “Wat je ook doet, je doet het nooit goed. Ook niet als je een journalistieke productie maakt met hoor en wederhoor.” Journalisten van Omroep Gelderland die verslag doen van de protesten zijn volgens de hoofdredacteur op hun hoede. “Zodra iemand in de gaten heeft dat ze van Omroep Gelderland zijn, dan is het opletten.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.