training eu starters

— dinsdag 19 september 2017, 16:02 | 0 reacties, praat mee

Kabinet: in 2018 ‘geen majeure beleidswijzigingen’ rond de media

Een sobere (en voor sommigen wellicht geruststellende) regel wat betreft het mediabeleid in 2018 | Rijksoverheid

Het mediabeleid van de overheid bevat het komend jaar geen verrassingen, blijkt uit de Rijksbegroting van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Er wordt 989 miljoen euro uitgetrokken voor het mediabeleid, waar ook projecten als Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid onder vallen. "Voor 2018 zijn geen majeure beleidswijzigingen voorzien", meldt het kabinet. Laatste wijziging: 19 september 2017, 16:06

De Rijksbegroting voor OCW [.pdf] herhaalt wat betreft mediabeleid onder meer het eerder aangekondigde onderzoek naar de onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek in Nederland.

Andere onderdelen bevatten evenmin nieuws: zo wijst OCW op de komst van de Regionale Publieke Omroep in 2018 en de besparingen die regionale omroepen door samenwerking kunnen behalen. Het kabinet spreekt nog met de publieke omroep over de prestatieovereenkomst 2016-2020.

Overigens blijkt uit de cijfers (verzameld door marktonderzoeker Ipsos) dat de publieke omroep al jaren stabiel met gemiddeld een 7 wordt gewaardeerd. Het gemiddeld weekbereik van de publieke omroep (gedefinieerd als vijf minuten aaneengesloten onder de Nederlandse bevolking van zes jaar en ouder) is de afgelopen jaren wel gedaald: van 82,4 procent in 2014 tot 77,7 procent in 2016.

Alle stukken rond Prinsjesdag 2017 zijn te vinden op Rijksoverheid.nl.

Bekijk meer van

Rijksoverheid Prinsjesdag OCW

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.