— donderdag 24 september 2020, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Kabinet gaat desinformatie rond toekomstig coronavaccin actief bestrijden

Minister Huge de Jonge tijdens het debat van 22 september over het tot nu gevoerde coronabeleid | Bart Maat / ANP

Zodra er een vaccin tegen corona beschikbaar is, zal het kabinet actief desinformatie gaan bestrijden op sociale media. Dat heeft minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aangekondigd in zijn zogeheten 'Routekaart Vaccinatie.'

De Jonge benadrukt in een Kamerbrief dat er veel onzekerheden bestaan rond een vaccin. “Er spelen veel onzekerheden en afhankelijkheden mee, zoals het moment waarop vaccins beschikbaar komen en voor welke groepen deze vaccins het meest geschikt zullen zijn.” Het is volgens De Jonge ook onmogelijk om de hele samenleving in één keer te vaccineren.

Het maatschappelijk vertrouwen in een eventueel vaccin is belangrijk en daar hoort volgens De Jonge ingaan op vragen die in de samenleving leven rond vaccins. Tegelijk is het van belang desinformatie op sociale media actief te bestrijden, stelt de minister.

Een team van experts, verenigd in de denktank desinformatie, zal zich op deze vragen richten.

Voor zowel de brede samenleving als zorgprofessionals of specifieke doelgroepen wordt met het RIVM gewerkt aan een communicatiecampagne. “Ook ga ik inzetten op meer zichtbaarheid en op het belang van vaccinatie via sociale media”, schrijft De Jonge. Meer bij Rijksoverheid: Kamerbrief vaccinatiestrategie COVID-19

Bekijk meer van

Hugo de Jonge coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.