— donderdag 23 september 2021, 14:10 | 0 reacties, praat mee

Kabinet: extra geld naar beveiliging journalisten en advocaten

Zwaarbewapende DSI voor de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein in Amsterdam, een week na de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries - © Joris van Gennip

Mede naar aanleiding van de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries zet het demissionaire kabinet steviger in op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend in 2022 extra geld vrij te maken voor de bewaking en beveiliging van personen in de frontlinie, onder wie journalisten.

Het kabinet heeft besloten om volgend jaar 524 miljoen euro extra te investeren in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, waarvan 154 miljoen wordt uitgetrokken voor bescherming en veiligheid. “Personen in de frontlinie - burgemeesters, officieren van justitie, rechters, politiemedewerkers, advocaten, (kroon)getuigen en journalisten – moeten zich beter beschermd weten,” aldus het kabinet.

Eerder deze maand vond er nog een debat plaats over de veiligheid van journalisten. Toen werd bekend dat het project PersVeilig, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Genootschap van Hoofdredacteuren, het Openbaar Ministerie en de Nationale Politie waar bedreigde journalisten kunnen aankloppen voor hulp, wordt voortgezet en indien nodig uitgebreid.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.