onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 4 maart 2015, 12:55 | 0 reacties, praat mee

WPP heropent onderzoek Troilo

Giovanni Troilo / World Press Photo

World Press Photo (WPP) heropent een onderzoek naar een fotoserie over het verval in de Waalse stad Charleroi. De Italiaanse fotograaf Giovanni Troilo won met de tien foto's begin vorige maand de World Press Photo binnen de categorie Actuele Vraagstukken. De burgemeester van Charleroi had al bij het bestuur bezwaar gemaakt tegen de negatieve wijze waarop zijn stad was afgebeeld. Troilo zou daarbij van kunstlicht en andere trucs gebruik hebben gemaakt. Een foto zou bovendien niet in Charleroi maar in Brussel zijn gemaakt, claimt een andere fotograaf. WPP bevestigde in eerste reactie hun prijswinnende keuze, maar liet dinsdagavond via Twitter weten op basis van nieuwe informatie opnieuw naar de serie te zullen kijken. De beschuldigingen zijn pijnlijk, omdat de jury dit jaar zeer scherp op manipulatie lette: bij toekenning van de World Press Photo aan winnaar Mads Nissen stelde WPP-directeur Lars Boering dat ruim twintig procent van de inzendingen werd afgewezen vanwege ongeoorloofde aanpassingen van de originele foto. Meer bij PhotoQ

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.