PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 23 april 2015, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Winnaar WPP kritisch op WPP-beleid

De winnaar van World Press Photo 2015, de Deen Mads Nissen, uit kritiek op het gebrek aan openheid van World Press Photo (WPP) over foto's die zijn gediskwalificeerd omdat de inzenders beeldmanipulatie hebben toegepast. Dat meldt de Volkskrant. WPP is volgens hem mede verantwoordelijk voor de onduidelijkheid omtrent de criteria voor beeldbewerking, omdat de organisatie weigert aantallen te specificeren als ook om te benoemen om welke vormen van manipulatie het gaat (Nissen: 'Het kan uiteenlopen van slechte smaak bij het bewerken met het programma Photoshop tot moedwillige manipulatie'). Laatste wijziging: 24 april 2015, 13:58

Van de inzendingen die waren doorgedrongen tot de voorlaatste ronde van de competitie is 22 procent uitgesloten wegens manipulatie. Maar om hoeveel enkelvoudige foto’s dan wel foto’s uit series het gaat is niet bekend. WPP sluit een serie al uit als met één foto is gerommeld.

Volgens WPP-directeur Lars Boering zijn er juridische beletsels tegen het openbaren van de namen van de fotografen wier werk is gediskwalificeerd.

Nissen krijgt overigens zaterdag de belangrijkste prijs voor de fotojournalistiek overhandigd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.