— donderdag 23 april 2015, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Winnaar WPP kritisch op WPP-beleid

De winnaar van World Press Photo 2015, de Deen Mads Nissen, uit kritiek op het gebrek aan openheid van World Press Photo (WPP) over foto's die zijn gediskwalificeerd omdat de inzenders beeldmanipulatie hebben toegepast. Dat meldt de Volkskrant. WPP is volgens hem mede verantwoordelijk voor de onduidelijkheid omtrent de criteria voor beeldbewerking, omdat de organisatie weigert aantallen te specificeren als ook om te benoemen om welke vormen van manipulatie het gaat (Nissen: 'Het kan uiteenlopen van slechte smaak bij het bewerken met het programma Photoshop tot moedwillige manipulatie').

Van de inzendingen die waren doorgedrongen tot de voorlaatste ronde van de competitie is 22 procent uitgesloten wegens manipulatie. Maar om hoeveel enkelvoudige foto’s dan wel foto’s uit series het gaat is niet bekend. WPP sluit een serie al uit als met één foto is gerommeld.

Volgens WPP-directeur Lars Boering zijn er juridische beletsels tegen het openbaren van de namen van de fotografen wier werk is gediskwalificeerd.

Nissen krijgt overigens zaterdag de belangrijkste prijs voor de fotojournalistiek overhandigd.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.