basis naar compleet

— dinsdag 29 oktober 2019, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Journalistieke start-up BackMe sleept accelerator van Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor de rechter

© BackMe

De journalistieke start-up BackMe start een bodemprocedure tegen de accelerator van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, meldt RTL Nieuws. Laatste wijziging: 30 oktober 2019, 09:50

Volgens het Stimuleringsfonds hield BackMe, een platform dat zogeheten content creators moet koppelen aan een publiek dat bereid is te betalen voor hun producties, zich niet aan de voorwaarden. Maar volgens BackMe speelt er meer.

Correspondentie die RTL Z heeft ingezien en gesprekken met andere deelnemers aan de accelerator wijzen er op dat meningsverschillen over diverse voorwaarden van de accelerator en de marketingcampagne zich opstapelden en tot uitbarsting kwamen op 4 juni van dit jaar. 

Na een hoogoplopend meningsverschil zou de mentor een ferme klap op de rug van mede-oprichter van BackMe Ahmed Aarad hebben gegeven, zo meldde HP/De Tijd eerder. Het was niet meer dan een goedbedoeld schouderklopje, aldus de mentor. Mishandeling, aldus Aarad, die in een rolstoel zit en wiens rug bij elkaar wordt gehouden door staal. Hij zegt ook getuigen te hebben.

Aarad vraagt bij het Stimuleringsonderzoek om een onderzoek en besluit aangifte te doen nadat het fonds niet thuis geeft. Twee weken later wordt BackMe uit de accelerator gezet. Er komt niets uit een gesprek dat volgt. Begin augustus volgt een brief van het Stimuleringsfonds met een bijlage van 83 pagina’s met gronden voor verwijdering. Voor Aarad voelt het alsof er achteraf een dossier is opgebouwd en onderneemt juridische stappen. Het platform is aan het crowdfunden om een bodemprocedure tegen het Stimuleringsfonds te beginnen. Aarad wil eerherstel en toekenning van de misgelopen subsidie waar zij wettelijk gezien recht op had.

Het Stimuleringsfonds laat weten de procedure met vertrouwen tegemoet te zien en ziet af van verdere reactie. De verwijdering van BackMe uit het programma staat volgens hen los van de klap en de aangifte.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.