— woensdag 14 juni 2017, 12:51 | 0 reacties, praat mee

Journalistieke reportages op muziek van Wagner

Filmmaker Marit Geluk en cameraman Joris Hentenaar zien een bijzonder project komende vrijdag en zaterdag waarheid worden. Zij ‘componeerden’ Wagner, the Movie met het beeldmateriaal dat Hentenaar de afgelopen 20 jaar ‘schoot’ in vele conflictgebieden in landen als Syrië, Irak, Afghanistan en Oekraïne. Zonder het gebruikelijke commentaar van de verslaggever of nieuwslezer, maar met de dramatische harmonieën van Wagner. Laatste wijziging: 14 juni 2017, 13:00

De voorstelling is opgedragen aan collega beeldmakers Stan Storimans en Jeroen Oerlemans die beiden omkwamen bij het uitoefenen van hun vak.

Wagner, the Movie gaat over de kracht van macht anno 2017. Het goud is vervangen door olie. In de film zijn de gevolgen te zien van leiderschap, geweld, het lot van martelaren, de vluchtelingencrisis en aanslagen in Europa. Maar we zien ook veerkracht; mensen die te midden van de puinhopen weer opkrabbelen, handel drijven en muziek maken.

Saskia Dekkers, Europa-correspondent van Nieuwsuur, heeft de voorstelling reeds mogen zien. ‘Nieuwsbeelden van mensen in een wereld vol conflicten krijgen in Wagner - The Movie een tijdloze dimensie. De muziek uit Der Ring des Nibelungen en de intense beelden doen de actualiteit vergeten en tonen hoe gewone mensen overleven. Het is een ode aan de mensheid.’

Joris Hentenaar werkt(e) voor onder meer Nieuwsuur, NOVA, Een Vandaag en Brandpunt. Voor zijn camerawerk won hij een Emmy Award en de eerste Stan Storimans Prijs. Met een reportage over Syrië won hij de Tegel.

Tickets & Info: www.festivalclassique.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.