website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Journalistieke reportages op muziek van Wagner

Dolf Rogmans — Geplaatst in Innovatie op woensdag 14 juni 2017, 12:51

Nieuws

Filmmaker Marit Geluk en cameraman Joris Hentenaar zien een bijzonder project komende vrijdag en zaterdag waarheid worden. Zij ‘componeerden’ Wagner, the Movie met het beeldmateriaal dat Hentenaar de afgelopen 20 jaar ‘schoot’ in vele conflictgebieden in landen als Syrië, Irak, Afghanistan en Oekraïne. Zonder het gebruikelijke commentaar van de verslaggever of nieuwslezer, maar met de dramatische harmonieën van Wagner.

De voorstelling is opgedragen aan collega beeldmakers Stan Storimans en Jeroen Oerlemans die beiden omkwamen bij het uitoefenen van hun vak.

Wagner, the Movie gaat over de kracht van macht anno 2017. Het goud is vervangen door olie. In de film zijn de gevolgen te zien van leiderschap, geweld, het lot van martelaren, de vluchtelingencrisis en aanslagen in Europa. Maar we zien ook veerkracht; mensen die te midden van de puinhopen weer opkrabbelen, handel drijven en muziek maken.

Saskia Dekkers, Europa-correspondent van Nieuwsuur, heeft de voorstelling reeds mogen zien. ‘Nieuwsbeelden van mensen in een wereld vol conflicten krijgen in Wagner - The Movie een tijdloze dimensie. De muziek uit Der Ring des Nibelungen en de intense beelden doen de actualiteit vergeten en tonen hoe gewone mensen overleven. Het is een ode aan de mensheid.’

Joris Hentenaar werkt(e) voor onder meer Nieuwsuur, NOVA, Een Vandaag en Brandpunt. Voor zijn camerawerk won hij een Emmy Award en de eerste Stan Storimans Prijs. Met een reportage over Syrië won hij de Tegel.

Tickets & Info: www.festivalclassique.nl

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.