persveilig seminar

Bijeenkomst

Journalistiek in crisistijd: wat kan de journalistiek leren van de coronacrisis?

26 november 2022, 20:00
De Balie - Amsterdam Laatste wijziging: 22 november 2022, 09:12

In samenspraak met vereniging De Vierde Golf organiseert De Balie in Amsterdam een avond over de rol van de media in tijd van crisis. Want hoe blijf je als mediazender onafhankelijk én licht je het publiek goed voor?

Tijdens de coronapandemie hadden de media een centrale rol: het publiek informeren over het nog onbekende virus, wetenschappelijk onderzoek, wetgeving en politiek beleid. Maar door deze informatiestroom te publiceren, en door de paniek over het virus in de samenleving leek de ruimte voor media om kritisch te zijn steeds kleiner te worden. Inmiddels is het tijd voor reflectie. Wat is het spanningsveld tussen informeren en controleren? Welke gevolgen heeft een minder kritische journalistiek voor de rechtsstaat, en wet- en regelgeving? En wat moeten de media anders doen bij een volgende crisis?

Sprekers op zaterdagavond 26 november om 20:00 uur zijn René Moerland (Hoofdredacteur NRC Handelsblad), Giselle van Cann (Hoofdredacteur NOS Nieuws) en Cees Hamelink (Emeritus-hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus-hoogleraar Media). Prijs: € 13,50,-

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.