— dinsdag 2 februari 2016, 16:39 | 0 reacties, praat mee

Journalisten Telegraaf horen waar ze aan toe zijn

ANP

UPDATE Deze week markeert een belangrijke periode voor journalisten bij De Telegraaf, nu zij te horen krijgen of er binnen de organisatie nog ruimte voor hen is. Gisteren zijn de eerste betrokkenen die op hun eigen baan of nieuwe functies op de redactie moesten solliciteren over de uitslag geïnformeerd.

Volgens een woordvoerder van Telegraaf Media Groep (TMG) zitten er momenteel 175 medewerkers in de procedure voor het opnieuw solliciteren, met een beoogde totale reductie van 36 voltijdbanen, gerekend vanaf 1 januari 2015. Er is volgens de woordvoerder geen sprake van één ‘bijltjesdag’ -  het betrof nu slechts een eerste ronde. Volgens de woordvoerder staat er intern nog diverse vacatures open. TMG zal uitkomsten van de interne sollicitatieprocedure bekend maken, zodra het proces is afgerond.

Op social media klinken de eerste - soms cryptische - maar voorlopig vooral schaarse positieve geluiden van blijvers. Daniël Gillissen, adjunct-hoofdredacteur bij het Nederlands Dagblad, meldt via Twitter dat zijn zus Hanna de sollicitatieronde heeft overleefd en kan aanblijven als verslaggeefster bij het katern Vrouw.

Journalist Bart Mos bevestigt zijn aanblijven met een verwijzing naar een horoscoop. Op vervolgvragen antwoordt Mos dat hij ‘nog altijd over zijn topbaan’ beschikt.

Vanwege de onrust onder Telegraaf-journalisten organiseert de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) op korte termijn - woensdag 3 februari - een ledenbijeenkomst. Die wordt op 13:00 uur gehouden in het het Krantcafe in het TMG-gebouw aan de Basisweg. Ook niet-leden zijn daarbij welkom. Zowel leden als niet-leden dienen zich vooraf aan te melden via dagblad@nvj.nl

Het is aan te raden om bij individuele vragen of kwesties aan een van de juristen vooraf de benodigde documentatie te sturen aan juridisch@nvj.nl, onder vermelding van ‘ledenbijeenkomst Telegraaf’. Specifieke juridische ondersteuning is overigens wél voorbehouden aan NVJ-leden.

Bekijk meer van

TMG Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.