training eu starters

— dinsdag 5 januari 2016, 10:31 | 1 reactie, praat mee

Redactie Telegraaf moet op eigen baan solliciteren

ANP / Remko de Waal

De redactieleden van De Telegraaf moeten gaan solliciteren op hun eigen baan. Dat staat in een brief die zij maandag hebben ontvangen, melden bronnen aan Villamedia. Het grootste deel van de huidige functies op de redactie komt per 15 februari te vervallen. Voor een deel komen daar nieuwe functies voor in de plaats. Laatste wijziging: 5 januari 2016, 10:51

De procedure maakt onderdeel uit van de voorgenomen reorganisatie bij De Telegraaf, waarbij in totaal 36 arbeidsplaatsen verdwijnen. Omdat er sinds de aankondiging van de reorganisatie al acht redacteuren zijn vertrokken, zijn er na de sollicitatieronde 28 arbeidsplaatsen minder over dan nu.

De directie van TMG spreekt van een ‘kwaliteitsslag’. Onderdeel van die kwaliteitsslag is de vorming van een onderzoeksteam. Daarnaast wordt er een verrijkingsredactie in het leven geroepen. De leden van die redactie moeten ervoor zorgen dat (online) producties verrijkt worden met bijvoorbeeld infographics en video.

Bronnen binnen de redactie van De Telegraaf verwachten dat sollicitaties voor het eind van de maand binnen moeten zijn. Voor de chefs geldt naar alle waarschijnlijkheid een ander tijdspad. Zij moeten eerder solliciteren, omdat ze betrokken worden bij de aanstelling van de andere redactieleden.

Op dinsdagochtend vindt een bijeenkomst plaats, waarbij de redactieleden meer horen over de procedure.

Bekijk meer van

TMG De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Andreas Schelfhout, 7 januari 2016, 15:17

Gekker moet het niet worden: 36 redacteuren weg betekent minstens 1500 exclusieve verhalen minder in de krant op jaarbasis. Leert niemand dan wat van de Washington Post? Als het minder gaat, investeer in het bedrijf en vooral in de redactie. Als het crescendo gaat, kan de broekriem worden aangehaald. Hollandse kruiderniers en Alexander van Puijenbroek handelen precies andersom. Alexander, wil je een pak voor je broek van Titte?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.