onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 4 mei 2018, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Journalist Denver Post neemt ontslag om weigering opiniestuk

De lege plekken zijn alle ontslagen in de afgelopen vijf jaar. - © Denver Post

Journalist Chuck Plunkett heeft ontslag genomen bij The Denver Post. Plunkett was een van de initiatiefnemers van een begin vorige maand gepubliceerde noodoproep waarin de krant ageerde tegen zijn eigenaar, het investeringsfonds Alden Global Capital. Daarin riep de redactie het investeringsfonds op de krant te verkopen, als het niet van plan is te investeren in goede journalistiek. The Denver Post gaat al tijden gebukt onder bezuinigingen.

Toen Plunkett donderdag opnieuw een editorial inleverde waarin hij van leer trok tegen Alden Global Capital, werd publicatie daarvan “binnen een paar uur” geweigerd. Daarop besloot Plunkett zijn baan op te zeggen. Tegenover CNN-journalist Brian Stelter zegt hij dat hij zich beperkt voelde in wat hij wel en niet kon zeggen. “Hoe kan ik nu nog mijn mond houden over deze kwestie?”

Een week geleden werd bij zusterkrant Boulder Daily Camera een journalist ontslagen, omdat hij zelfstandig een opiniestuk plaatste waarin hij het opnam tegen de investeringsmaatschappij. Meer bij CNN Reliable Sources

Bekijk meer van

Denver Post

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.