training eu starters

— maandag 9 april 2018, 09:40 | 0 reacties, praat mee

SOS van The Denver Post

De lege plekken zijn alle ontslagen in de afgelopen vijf jaar. - © Denver Post

Een opvallend pleidooi van de lokale krant The Denver Post over de toekomst van die krant. In een hoofdredactioneel en diverse pagina's wordt aandacht gevraagd voor de praktijken van eigenaar Alden Global Capital. "Als Alden niet bereid is om goede journalistiek te beoefenen dan zou het The Post moeten verkopen aan eigenaren die dat wel willen doen", zo staat in het redactioneel. Laatste wijziging: 9 april 2018, 09:54

Hedgefonds Alden Global Capital zal vanaf maandag nog eens twee dozijn medewerkers de deur wijzen. In juli zijn er dan al weer 30 medewerkers minder. En dat terwijl het bedrijf dus wel winst maakt. De journalistieke tol van die ontslagen is echter enorm. De krant kan het verlies bijna niet meer dragen. Het hoofdredactioneel toont ook een foto van het aantal medewerkers in 2013 en dezelfde foto vijf jaar later, maar dan met meer lege plekken dan mensen er op. Er wordt kritiek geuit op de “cynische strategie waarbij constant zowel de hoeveelheid als de kwaliteit wordt gereduceerd in wat er wordt aangeboden, terwijl het abonnement steeds duurder wordt”.

Aan het woord komt ook oud-hoofdredacteur Gregory L. Moore. Hij stapte in maart 2016 op, omdat hij het zat was steeds journalisten te moeten ontslaan. In zijn column waarschuwt hij voor de toekomst. Het is niet duidelijk “hoe lang The Post er nog zal zijn, maar ik kan je vertellen dat de waakhond zoals we die kennen in slaap wordt gebracht.” 

The Denver Post roept dan ook op tot actie. Ze hopen dat Alden Global Capital hun bedrijfsstrategie wil heroverwegen. Ook hopen ze dat de gemeenschap en lokale bestuurders dit als een signaal zien dat zij meer zouden moeten eisen. “Denver verdient een kranteneigenaar die zijn redactie steunt.” Hier is de verzamelpagina van The Denver Post met artikelen van de redactie over het hedgefonds.

Bekijk meer van

Denver Post

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.