— dinsdag 23 juni 2020, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Journalist Chris Klomp voelt zich niet meer veilig thuis

In een interview met de Volkskrant vertelt Chris Klomp dat hij de afgelopen maanden driemaal de politie heeft ingeschakeld. De politie heeft zogeheten 'stopgesprekken' gevoerd met de bedreigers: ze kregen te horen dat ze Klomp met rust moeten laten, anders maakt de politie werk van de zaak.

In het interview vertelt Klomp over de voor- en nadelen van zijn verdienmodel en zijn stijl. Hij kan, zo schrijft de Volkskrant, bijna leven van het geld dat donateurs hem geven. Maar dat komt met een prijs.

“De afgelopen maanden heeft Klomp driemaal de politie ingeschakeld. Zo kreeg hij een boodschap van een gewelddadige crimineel, die net was vrijgelaten. Hij zei: het laatste wat ik in mijn leven doe, is jouw adres achterhalen en je kop in elkaar stampen. Een vrouw stuurde hem een foto van zijn huis, met de tekst: niet met mij fokken, want jij krijgt chaos. Ze komen uit de hoek van complotdenkers en pedojagers – meer wil hij er niet over kwijt, om veiligheidsredenen.”

De politie heeft zogeheten ‘stopgesprekken’ gevoerd met de bedreigers: ze kregen te horen dat ze Klomp met rust moeten laten, anders maakt de politie werk van de zaak. “Ik hoop dat het helpt, want ik ben nu even zwaar overbelast”, zegt de journalist, “Ik voel me niet meer veilig thuis. Ze moeten van mijn vriendin afblijven, en van mijn kinderen, die twee keer per maand bij ons zijn.”

Vorig jaar kreeg hij ook al een steen door een ruit van zijn woning.

Bekijk meer van

Chris Klomp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.