NVJ compleet lid

— woensdag 15 maart 2023, 11:54 | 1 reactie, praat mee

Journalist Chris Klomp krijgt onverwacht zijn oude Twitter-account weer in handen

Journalist Chris Klomp krijgt onverwacht zijn oude Twitter-account weer in handen
AP

Journalist Chris Klomp heeft weer toegang tot zijn oud Twitter-account. Begin deze maand verloor Klomp toegang; onder meer het gekoppelde mailadres zou zijn gewijzigd. Vragen aan Twitter bleven onbeantwoord. Laatste wijziging: 15 maart 2023, 11:56

Dat laatste is iets om rekening mee te houden: sinds Elon Musk ontslagronde op ontslagronde afkondigde is er daar nauwelijks nog iemand die support kan verlenen in dit soort gevallen. Voor Klomp is Twitter een verdienmodel. Zijn openbare account (70K volgers, red.) maakt reclame voor het betaalde en besloten @twitcourt, waar Klomp rechtbankverslagen plaatst.

Vandaag kwam het bericht dat Klomps originele mailadres weer aan het account is gekoppeld.

Klomp deelde met Villamedia zijn frustratie over de radiostilte vanuit Twitter. “Dank aan alle mensen die lawaai hebben gemaakt. Aan de advocaat die een brief stuurde aan Twitter en de organisatie die Twitter bestookte met meldingen. I am back”, schrijft Klomp - vanaf zijn originele hoofdaccount.

Tussen 28 februari en 15 maart werden geen tweets geplaatst. Klomp meldt dat Twitter nog niet officieel heeft gereageerd op de advocatenbrief. Klomp: “Ik heb ook geen idee waarom ze geen gebruik hebben gemaakt van het account. Een deskundige die ik sprak zei dat het account wellicht te koop zou worden gezet.”

Bekijk meer van

Twitter Chris Klomp

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Bert van Hijfte, 16 maart 2023, 14:03

Dit is niet alleen probleem bij Twitter. Ook LinkedIn, dat in een artikel in VillaMedia (februari, 2021) zegt journalistieker te willen worden, verwijderd accounts op onduidelijke gronden. Communicatie met LinkedIn heeft weinig zin. De zogenaamde moderatoren gaan op klachten hierover niet inhoudelijk in en verwijzen steeds naar de zogenaamde Gebruikersovereenkomst. Dit roept allerlei vragen op m.b.t. grondrechten zoals het recht op vrije meningsuiting.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.