Journalist Chris Klomp krijgt onverwacht zijn oude Twitter-account weer in handen

Journalist Chris Klomp heeft weer toegang tot zijn oud Twitter-account. Begin deze maand verloor Klomp toegang; onder meer het gekoppelde mailadres zou zijn gewijzigd. Vragen aan Twitter bleven onbeantwoord.
Dat laatste is iets om rekening mee te houden: sinds Elon Musk ontslagronde op ontslagronde afkondigde is er daar nauwelijks nog iemand die support kan verlenen in dit soort gevallen. Voor Klomp is Twitter een verdienmodel. Zijn openbare account (70K volgers, red.) maakt reclame voor het betaalde en besloten @twitcourt, waar Klomp rechtbankverslagen plaatst.
Vandaag kwam het bericht dat Klomps originele mailadres weer aan het account is gekoppeld.
Het is niet te geloven. Maar ik heb mijn oude account @chrisklomp terug. Zal er zo een tweetje plaatsen. Codewoord Alaska.
— ChrisKlomp (@ChrisKlomp1971) March 15, 2023
Klomp deelde met Villamedia zijn frustratie over de radiostilte vanuit Twitter. “Dank aan alle mensen die lawaai hebben gemaakt. Aan de advocaat die een brief stuurde aan Twitter en de organisatie die Twitter bestookte met meldingen. I am back”, schrijft Klomp - vanaf zijn originele hoofdaccount.
Niet precies een idee wat dit geintje mij heeft gekost aan donaties. Het bereik was toch twee weken een stuk minder. Mede door lieve tweeps lijkt het mee te vallen allemaal.
— Chris Klomp (@chrisklomp) March 15, 2023
Tussen 28 februari en 15 maart werden geen tweets geplaatst. Klomp meldt dat Twitter nog niet officieel heeft gereageerd op de advocatenbrief. Klomp: “Ik heb ook geen idee waarom ze geen gebruik hebben gemaakt van het account. Een deskundige die ik sprak zei dat het account wellicht te koop zou worden gezet.”
Praat mee
1 reactie
Bert van Hijfte, 16 maart 2023, 14:03
Dit is niet alleen probleem bij Twitter. Ook LinkedIn, dat in een artikel in VillaMedia (februari, 2021) zegt journalistieker te willen worden, verwijderd accounts op onduidelijke gronden. Communicatie met LinkedIn heeft weinig zin. De zogenaamde moderatoren gaan op klachten hierover niet inhoudelijk in en verwijzen steeds naar de zogenaamde Gebruikersovereenkomst. Dit roept allerlei vragen op m.b.t. grondrechten zoals het recht op vrije meningsuiting.