Tegel Beeld en Geluid

— maandag 20 januari 2020, 14:35 | 0 reacties, praat mee

Journalist Charlotte Bouwman vraagt met protest aandacht voor lange GGZ-wachtlijsten

GroenLinksers Jesse Klaver en Kamerlid Lisa Westerveld bezochten Bouwman vandaag bij het ministerie | Sem van der Wal / ANP

UPDATE Schrijfster en journalist Charlotte Bouwman vraagt met een actie bij het ministerie van Volksgezondheid (VWS) aandacht voor lange wachtlijsten binnen de GGZ. Bouwman, die als gevolg van een verkrachtingstrauma in het verleden meerdere keren een einde aan haar leven probeerde te maken, staat al jaren op een wachtlijst voor hulp.

Ze wijst er in een interview met het AD op dat zelfs crisishulp lang wachten betekent. “Ik heb wel eens 12 uur moeten wachten voordat ik werd teruggebeld, maar toen lag ik al op de intensive care”, aldus Bouwman. Ze zegt haar actie te zullen volhouden tot er een concrete oplossing is.

Haar persoonlijke omstandigheden betekenden het eind van haar carrière bij de NRC. Van Bouwman verschijnt dit jaar bij Nijgh & Van Ditmar het boek Wie dit leest is gek, over de crisis binnen de GGZ.

Een initiatief om de problemen in de geestelijke gezondheidszorg te belichten en te verhelpen, Lijm De Zorg, valt Bouwman bij. “Er zijn veel mensen die hulp zoeken, maar die niet kunnen vinden, Zorgverzekeraars, zorgaanbieders en overheid wijzen allemaal naar elkaar. Uiteindelijk pakt niemand de regie”, stelt Louis de Mast van Lijm De Zorg.

UPDATE 21-1-2020 Charlotte Bouwman kreeg maandag aan het eind van de dag een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). Hij zei na afloop een goed gesprek met haar te hebben gevoerd. Toch gaat Bouwman door met haar actie, meldt RTL.

 

Heb je vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar de website 113.nl om (anoniem) te chatten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.