— dinsdag 20 april 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Journalist Almere DEZE WEEK vervolgd voor smaad en laster

De site van Almere DEZE WEEK, met het artikel over het vermeende wangedrag van wethouder Herrema in 2018 - © Almere DEZE WEEK

Journalist Marcel Beijer van weekblad Almere DEZE WEEK (ADW) moet van het gerechtshof in Leeuwarden alsnog worden vervolgd wegens smaad en laster, meldt Het Parool. Beijer schreef in juni 2018 dat de Almeerse wethouder Tjeerd Herrema hem ongevraagd seksueel getinte berichten stuurde.

Volgens het gerechtshof had Beijer eerst de uitkomst moeten afwachten van een onderzoek door het externe recherchebureau Hoffmann, schrijft Het Parool. Dat onderzoek was nog niet afgerond, toen ADW over de zaak schreef. De publicatie van Beijer kostte Herrema, lange tijd ook wethouder van Amsterdam, de kop. Herrema heeft de beschuldiging over grensoverschrijdend gedrag altijd ontkend.

Bureau Hoffmann schreef uiteindelijk dat er wel degelijk sprake geweest kon zijn van onbewust handelen. De Ombudsman van Almere heeft geen aanwijzingen kunnen vinden dat de berichtjes die Herrema van Almere aan journalist Marcel Beijer stuurde seksueel getinte zouden zijn.

Herrema klaagde vervolgens Beijer aan wegens smaad. De officier van justitie nam die beschuldiging wegens gebrek aan bewijs niet over. Het gerechtshof stelt Herrema nu alsnog in het gelijk: Beijer dient te worden vervolgd. Meer bij Omroep Flevoland

Lees ook:
Almere DEZE WEEK stopt met Raad voor de Journalistiek (27 juni 2019)
Oud PvdA-wethouder Tjeerd Herrema neemt de Almeerse pers op de korrel: ‘Het ontbreekt aan voldoende kritische massa’ (18 juni 2019)
Klacht journalist tegen wethouder Almere ongegrond (26 juni 2018)
Wethouder treedt af na klacht van weekblad ADW over wangedrag (15 juni 2018)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.