banner anp

— dinsdag 26 juni 2018, 08:44 | 0 reacties, praat mee

Klacht journalist tegen wethouder Almere ongegrond

Tjeerd Herrema Foto: ANP Marcel Antonisse

De Ombudsman van Almere heeft geen aanwijzingen kunnen vinden dat de berichtjes die de afgetreden wethouder Tjeerd Herrema van Almere aan journalist Marcel Beijer van Almere Deze Week seksueel getinte zouden zijn en acht het niet aannemelijk dat de wethouder op een toilet zou hebben gemasturbeerd tijdens een broekzakgesprek.

Het rapport is aangeboden aan de burgemeester van Almere. Die concludeerde dat er daarmee geen aanleiding is om over te gaan tot een integriteitsonderzoek. De Ombudsman schrijft dat er sprake is van veel toevalligheden, maar dat dit nog niet bewijst dat er sprake is van onzorgvuldig handelen. ‘Van gericht seksueel intimiderend en provocerend gedrag is niets gebleken.’

Herrema stapte op na een klacht ingediend door Beijer. Beijer is teleurgesteld in het oordeel van de Ombudsman. ‘Persoonlijk ben ik vooral ontdaan dat de Ombudsman het eenzijdige telefoontje niet bewijsbaar acht: het gaat mijns inziens om seksuele intimidatie. Voor mij was hij onmiskenbaar aan het masturberen. Dat is heftig. Ik voel me daarin niet gehoord in mijn klacht en afgewezen als slachtoffer.’

In een reactie zegt Herrema ‘met instemming en blijdschap kennis te hebben genomen van de conclusies van de Ombudsman’. Volgens hem komt het gedrag van coalitiepartijen ChristenUnie, D66, GroenLinks en VVD in Almere in een ander daglicht te staan. ‘Zonder alle feiten te kennen en zonder de resultaten van het onderzoek af te wachten is het vertrouwen in mij opgezegd.” Herrema verwacht van de gemeenteraad en het college ‘concrete stappen tot eerherstel en compensatie van reputatieschade.’ Een terugkeer noemt hij ‘in deze politieke cultuur geen optie’.

Meer bij Almere deze Week

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.