training eu starters

— donderdag 9 februari 2023, 14:44 | 0 reacties, praat mee

Joni Hendrix maakt na vier maanden nieuwe stap, en Saskia Boer springt in het diepe

© Roos Koole/ANP

Joni Hendrix moest afscheid nemen van haar kortste baan tot nu toe, die slechts vier maanden duurde. En Saskia Boer maakt de sprong in het diepe, waarbij ze het kantoorleventje achter zich laat. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 10 februari 2023, 13:55

Crystalina Agyeman wordt één van de nieuwe gezichten van NOS Stories, schrijft ze op LinkedIn. ‘Ik ga aan de slag als presentator, verslaggever en redacteur, en heb superveel zin om verhalen te maken voor en met jongeren’. Maar alles komt met een prijs. ‘Dat betekent wel dat ik een geweldige redactie achterlaat bij RTL Nieuws. Een plek waar ik veel heb geleerd en waar ik mijn talenten heb kunnen ontwikkelen’.

Jan Salden neemt na bijna tien jaar afscheid van EenVandaag, meldt hij op Twitter. Nu gaat hij zijn onderzoeksjournalistieke kwaliteiten inzetten bij ZEMBLA.

Saskia Boer maakt een sprong in het diepe. ‘Ik ga het kantoorleven verruilen voor frisse lucht en vochtig gras onder m’n voeten. Vanaf maart start ik fulltime met wildpluk- en paddenstoelenwandelingen en een online cursusaanbod’. Dat meldt ze op Linkedin. Daarmee komt een einde aan haar carrière als beeldredacteur bij het Financieele Dagblad.

Joni Hendrix is gestart als Chef Redactie bij Porterenee, en daarmee kwam een einde aan haar kortste baan tot nu toe: Junior Client Lead bij VUUR•fusionlab. Een baan die haar - in de eerste instantie - op het lijf geschreven leek. ‘Dit is helemaal mijn plek, dacht ik’, schrijft ze op LinkedIn. ‘Maar wat bleek? Na iets meer dan twee maanden zegde ik mijn baan op. Ik was ongelukkig in deze functie en was mezelf niet.’ Genoeg reden voor Hendrix om naar haar gevoel te luisteren. Terugkijkend op vier leerzame maanden, gaat ze er nu weer tegenaan. ‘De afgelopen maanden was ik al freelancer voor dit mooie platform over persoonlijke financiën, maar vanaf nu werk ik er vier dagen in de week. Kom maar op, ik heb er zin in.’

Voor Gershon Osnabrugge wacht een nieuwe uitdaging: per 1 maart start hij als redacteur bij De Hofbar. Daarmee zeg ik (gelukkig) gedag tegen het freelancen en (helaas) gedag tegen het ND, waar veel fijne mensen werken’.

Nu kan Danny Vos fulltime van het mooie uitzicht bij Qmusic genieten, laat hij op LinkedIn weten. Daarmee komt een einde aan het freelanceleven. Vos zal zowel als nieuwslezer als op de nieuwsredactie aan de gang gaan.

Tom Dohle wordt Samensteller Bureau Buitenland bij de VPRO, geeft hij op LinkedIn te kennen. Daarmee groeit hij door naar een fulltime-functie, binnen de omroepvereniging waar hij al meer dan drie jaar werkt.

Nieuwe baan? Of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek en media? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.