— woensdag 28 oktober 2020, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Jon Stewart tekent bij Apple+ voor nieuwe actualiteitenserie

AP

Jon Stewart, die in 2015 zijn laatste The Daily Show presenteerde, gaat voor streamingdienst Apple+ een nieuwe actualiteitenserie maken. Elke aflevering draait rond één onderwerp en duurt een uur.

Vakblad Hollywood Reporter meldt dat de nieuwe serie nog geen titel heeft en dat Stewart alleen uitvoerend producent is en dus niet zelf voor de camera plaatsneemt.

Wie de serie gaat presenteren is ook nog onbekend. De show, die volgens Hollywood Reporter geen wekelijks ritme zal hebben, krijgt ook een podcast.

Stewart maakte de immens populaire Daily Show bijna twintig jaar lang. De show loopt nog met presentator Trevor Noah. Mensen die bij de Daily Show werkten, zoals John Oliver en Stephen Colbert kregen hun eigen succesvolle shows.

Er werden pogingen gedaan varianten van de show in Nederland te lanceren: De Nieuwste Show van BNN en The Daily Show met cabaretier Jan Jaap van der Wal van Comedy Central zelf. Die gingen in respectievelijk 2008 en 2011 roemloos ten onder. Lubach op Zondag wist op basis van Stewarts originele formule wél een succesvolle afgeleide te maken.

Bekijk meer van

Jon Stewart Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.