data als kans

— dinsdag 14 juni 2022, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Apple gaat overstag en staat andere betaalmethodes toe voor datingapps

© SOPA Images / SIPA

Apple geeft aanbieders van datingapps in Nederland de mogelijkheid om andere betaalmethoden aan te bieden dan alleen de afrekenprocedure in de App Store. Daarmee komt de techgigant tegemoet aan de eisen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Laatste wijziging: 14 juni 2022, 09:54

Een aantal aanbieders van datingapps beklaagden zich bij de ACM over Apple’s commissiemodel. Het technologiebedrijf vraagt 15 tot 30 procent commissie bij aankopen die in apps worden gedaan. De partijen achter de dating-apps willen dat abonnees uit meer betaalmethodes kunnen kiezen, omdat die mogelijk lagere commissies vragen. De ACM legde Apple eind maart nog een boete op van 50 miljoen euro, omdat het bedrijf zijn betaalregels niet wilde aanpassen. 

De nieuwe betaalmethodes gaan in principe gelden voor alle datingapps die in Nederland worden aangeboden. Boeken en tijdschriften vielen al eerder onder een mildere regeling.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.