training eu starters

— woensdag 24 augustus 2022, 16:31 | 0 reacties, praat mee

John van den Heuvel: Vermeende rechterhand van Ridouan Taghi heeft mij bedreigd

© ANP/Paula van de Meeren

Marengo-verdachte Saïd R., vermeend rechterhand van Ridouan Taghi, heeft misdaadverslaggever John van den Heuvel bedreigd. Dat schrijft de Telegraaf-journalist in zijn column. R. zou tijdens zijn detentie in Colombia over meerdere telefoons hebben beschikt. Daarmee zou hij met een onbekend iemand gesprekken hebben gevoerd waarin ze schreven dat Van den Heuvel "moest boeten" Laatste wijziging: 24 augustus 2022, 16:38

Van den Heuvel schrijft dat het Openbaar Ministerie hem vorige week op de hoogte heeft gebracht van de bedreigingen. Het OM kan desgevraagd niet reageren hierop.

R. zou in detentie onder meer een PGP-telefoon hebben gehad, waarmee hij versleutelde berichten kon versturen. De telefoon is nu gekraakt. R. zou wraak hebben willen nemen omdat Van den Heuvel in zijn ogen zou hebben samengewerkt met Nabil B., de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Daar moest “die hond John” voor boeten, schreef R. “Een volstrekt idiote gedachte”, noemt Van den Heuvel dat.

R. werd februari 2020 in Colombia aangehouden. December vorig jaar werd hij uitgeleverd aan Nederland, waar hij sindsdien in de cel van de zwaarbeveiligde EBI in Vught zit.

Het Marengo-proces gaat vanaf september weer verder met onder meer de pleidooien van de advocaten. Tegen Taghi en een aantal medeverdachten is een levenslange gevangenisstraf geëist. Omdat R. pas op een later moment aan Nederland is uitgeleverd, is er nog geen strafeis tegen hem geweest. Het is nog niet bekend wanneer dat wel gaat gebeuren. Ook is nog onduidelijk wanneer de rechtbank Amsterdam uitspraak doet in het monsterproces.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.