— donderdag 12 december 2019, 14:27 | 0 reacties, praat mee

Journalist verwijderd van liquidatieproces Marengo na twitteren foto rechtbank

Een beveiligde auto komt aan bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol voor een zitting in het liquidatieproces Marengo - © Remko de Waal / ANP

Bij het liquidatieproces Marengo in de rechtbank op Schiphol is een journalist weggestuurd. De journalist maakte een foto in de perszaal en publiceerde deze op Twitter. En dat heeft de rechtbank verboden sinds de moord op Derk Wiersum, advocaat van de kroongetuige in het proces, Nabil B.

Het proces Marengo draait om een reeks liquidaties, die gepleegd zouden zijn door de misdaadgroepering van de voortvluchtige Ridouan T. Na de moord op Van Wiersum zijn de veiligheidsmaatregelen in het proces flink opgevoerd. Journalisten mogen het proces alleen vanuit een perskamer volgen en zijn niet welkom in de zittingszaal. Ook heeft de rechtbank gevraagd de namen van de rechters en de officieren uit veiligheidsoverwegingen niet te publiceren. 

Op de foto was een beeldscherm te zien, met beeld van de zaal waarin het proces plaatsvindt. Ook de rechters zijn zichtbaar op de foto, meldt De Telegraaf.

De rechtbank heeft de betrokken journalist ook vrijdag de toegang tot het gerechtsgebouw op Schiphol ontzegd. “Zo gaan we daar mee om”, aldus de voorzitter.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.