banner festival 23

— dinsdag 17 december 2019, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Misdaadjournalist Van den Heuvel maakt zich geen illusies na aanhouding Taghi

ANP

De arrestatie van Ridouan Taghi kwam voor misdaadjournalist John van den Heuvel onverwacht en een emotioneel moment met een gevoel van rechtvaardigheid. Hij maakt zich geen illusies dat met de aanhouding doodsbedreigingen en de zware wissel op zijn leven verdwijnen. "Dit is nog niet het einde, maar het begin", aldus Van den Heuvel in RTL Boulevard. Laatste wijziging: 17 december 2019, 09:59

In het programma zegt de misdaadverslaggever dat hij voor het nieuws wijd bekend werd door Justitie is ingelicht over de arrestatie.  “Ik dacht even dat ik in de maling werd genomen”, zegt hij.

Van den Heuvel beschrijft hoe twee jaar geleden zijn leven en dat van zijn gezin overhoop werd gehaald door concrete doodsbedreigingen. “Vanaf dat moment ben ik nooit meer alleen geweest. Dat was zwaar. Maar ik kon mijn werk doen en dat was allemaal prima. Maar mijn gezin idem dito. [..] Dat is een moeilijke periode geweest en nog. Als je dat dan hoort is dat een ontlading”, aldus Van den Heuvel.

Eerder op de dag beschreef de Telegraaf-journalist in de krant hoe hij ‘het telefoontje van 16:48’ beleefde:

“Gedeelde smart is halve smart, ook in dit soort situaties. De afgelopen maanden had ik regelmatig contact met mensen die in hetzelfde schuitje zaten. Nabestaanden, advocaten, officieren van justitie, politiemensen, rechters en anderen, die allemaal moeten leven met dezelfde dreiging. Ik belde maandagmiddag met familieleden van slachtoffers, die ook overdonderd waren door de arrestatie van Taghi. Ze hadden allemaal hetzelfde gevoel; opluchting maar tegelijkertijd het besef dat het nieuws het leed van een gemis van een dierbare niet verzacht.” schrijft Van den Heuvel.

Hij vervolgt dat het naïef is om te denken dat met de arrestatie ook alle dreiging van tafel is. “Taghi wist dat het moment van arrestatie ooit zou komen en besefte ongetwijfeld ook dat hij op dat moment levenslange opsluiting dichtbij is. [..] Veel van de aan hem toegeschreven moorden zijn gepleegd uit wraak. Hoewel er fel op hem werd gejaagd, bleek zijn organisatie in staat te blijven moorden.”

Dat er dreiging blijft ondervond ook een AD-journalist, die gisteren in Vianen verslag deed van een inval in een flat waar familie van Taghi woont. AD-misdaadverslaggever Yelle Tielema meldt op Twitter dat zijn collega door een groep jongeren is bedreigd en geïntimideerd.

Het werken werd de collega onmogelijk gemaakt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.