— maandag 26 juni 2023, 13:05 | 0 reacties, praat mee

John van den Heuvel krijgt Italiaanse internationale journalistieke prijs

© ANP/Hollandse Hoogte/Rias Immink

Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel heeft in het afgelopen weekend de Premio Ischia Internazionale, de belangrijkste Italiaanse internationale journalistieke prijs, ontvangen voor zijn onderzoek naar de georganiseerde criminaliteit. Laatste wijziging: 26 juni 2023, 13:11

Van den Heuvel nam de prijs afgelopen weekend zelf in ontvangst in Napels uit handen van Mario Orfeo, de chef nieuws van de Italiaanse publieke omroep Rai3.

‘Van den Heuvel wordt serieus met de dood bedreigd door de Mocro-maffia, het criminele netwerk. Hij heeft van binnenuit de internationale drugshandel beschreven en heeft onderzoek gedaan naar de georganiseerde criminaliteit in de hele wereld, van Colombia, een belangrijk punt in de drugswereld, tot aan Turkije. Met zijn onderzoek heeft hij drugsverkeer aangetoond door door te dringen tot de machtigste maffia’s ter wereld’, zei de jury, die bestond uit enkele Italiaanse topjournalisten.

Op zijn beurt zei Van den Heuvel vereerd te zijn om de prijs in ontvangst te nemen. Volgens de verslaggever kan Nederland veel leren van Italië, niet alleen op het gebied van voetbal maar ook de manier waarop het land de georganiseerde misdaad bestrijdt. ‘Ik hoop dat Nederland en Italië goed zullen samenwerken in de bestrijding van de criminaliteit’, besloot Van den Heuvel zijn verhaal, waarna het publiek in applaus uitbarstte.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.