— woensdag 2 september 2020, 11:18 | 0 reacties, praat mee

Italiaanse journalistieke prijs Premio Ischia voor Telegraaf-correspondent Maarten van Aalderen

Italië-correspondent Maarten van Aalderen ontvangt de prijs later deze maand.

Italië-correspondent Maarten van Aalderen ontvangt een internationale Italiaanse journalistieke prijs, de Premio Ischia. Van Aalderen krijgt de prijs voor twee boeken en zijn verslaggeving over het Nederlands-Italiaanse conflict rond het Europese herstelfonds.

Van Aalderen interviewde voor De Telegraaf onder meer premier Giuseppe Conte en schoof regelmatig aan bij Italiaanse media, meestal op televisie. Van Aalderen krijgt de prijs in de categorie ‘Het mooie van Italië’, dat journalistieke inspanningen waardeert waarbij het land in positieve licht wordt getoond.

De jury van de Premio Ischia zegt dat Van Aalderen met zijn reportages fraaie kanten van het land aan lezers van Nederlands’ grootste krant heeft laten zien en daarmee de relaties tussen Noord-Europese landen en Italië hielp verbeteren.

Voor een van de boeken, uit het Italiaans vertaald ook in het Engels verschenen, interviewde Van Aalderen vijfentwintig collega’s van de buitenlandse pers over hun liefde voor Italië.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een tweedaags festival op 11/12 september in Lacco Ameno, een plaats nabij Napels en het eilandje Ischia, waar de prijs naar is vernoemd. Meer bij Premio Ischia Internazionale di Giornalismo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.