training eu starters

— woensdag 2 september 2020, 11:18 | 0 reacties, praat mee

Italiaanse journalistieke prijs Premio Ischia voor Telegraaf-correspondent Maarten van Aalderen

Italië-correspondent Maarten van Aalderen ontvangt de prijs later deze maand.

Italië-correspondent Maarten van Aalderen ontvangt een internationale Italiaanse journalistieke prijs, de Premio Ischia. Van Aalderen krijgt de prijs voor twee boeken en zijn verslaggeving over het Nederlands-Italiaanse conflict rond het Europese herstelfonds. Laatste wijziging: 2 september 2020, 11:24

Van Aalderen interviewde voor De Telegraaf onder meer premier Giuseppe Conte en schoof regelmatig aan bij Italiaanse media, meestal op televisie. Van Aalderen krijgt de prijs in de categorie ‘Het mooie van Italië’, dat journalistieke inspanningen waardeert waarbij het land in positieve licht wordt getoond.

De jury van de Premio Ischia zegt dat Van Aalderen met zijn reportages fraaie kanten van het land aan lezers van Nederlands’ grootste krant heeft laten zien en daarmee de relaties tussen Noord-Europese landen en Italië hielp verbeteren.

Voor een van de boeken, uit het Italiaans vertaald ook in het Engels verschenen, interviewde Van Aalderen vijfentwintig collega’s van de buitenlandse pers over hun liefde voor Italië.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een tweedaags festival op 11/12 september in Lacco Ameno, een plaats nabij Napels en het eilandje Ischia, waar de prijs naar is vernoemd. Meer bij Premio Ischia Internazionale di Giornalismo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.