Nieuwe leden NVJ november

— donderdag 20 december 2018, 11:50 | 0 reacties, praat mee

John de Mol wil in 2019 eigen nieuwsdienst lanceren

ANP

John de Mol verwacht later in 2019 een eigen nieuwsdienst te zullen lanceren. Dat vertelde hij gisteravond in talkshow Pauw. De Mol werkt al jaren om Talpa Networks tot een multimediaal bedrijf om te vormen en nam daartoe - na de misukte overname van TMG - dit jaar onder meer persbureau ANP over. Talpa Network wil het online bereik vergroten, om te kunnen delen in lucratieve advertentiemark die nu wordt gedomineerd door partijen als Facebook en Google. Laatste wijziging: 9 november 2019, 18:15

“De wereld verandert, de adverteerder verandert”, aldus De Mol. Adverteerders willen meer weten van klanten dan vroeger. “Dan moet je technologisch stappen maken om daarin mee te gaan”, stelt De Mol. Hij wijst erop dat bij Talpa Networks honderden IT’ers werken, een aantal dat de komende tijd nog zal groeien.

Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens toonde zich vorige maand bezorgd over de al bestaande datahonger van Talpa, dat miljoenen Nederlanders in een profiel probeert te vangen.

Eerder deze maand constateerde Villamedia dat ook het ANP niet precies weet wat De Mol met het persbureau van plan is.

De Mol wil dat Talpa Networks een van de namen wordt die je online als nieuwsbron ziet voorbijkomen, naast partijen als NU, NPO en het AD. Het lanceermoment van de nieuwsdienst volgt “zeer waarschijnlijk” later in 2019. De nieuwsdienst moet voldoen aan de nieuwe voorwaarden en eisen die adverteerders tegenwoordig stellen.

De nieuwsdienst zal voor zowel radio en televisie actief zijn, maar richt zich op vooral online, aldus De Mol.

Bekijk meer van

Talpa Network John de Mol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.