— vrijdag 21 februari 2020, 15:58 | 0 reacties, praat mee

John de Mol doodverklaard in nepadvertenties

© Jeroen Jumelet / ANP

Hoewel John de Mol onlangs met succes naar de rechter stapte om een einde te maken aan valse advertenties op Facebook, was vrijdag in diverse nepadvertenties op nieuwssites te lezen dat de mediatycoon was overleden.

“Vaarwel John de Mol. Nederland is in shock.” Deze doodverklaring was vrijdag te lezen in nepadvertenties op de sites van De Telegraaf, het AD, Het Parool, de Volkskrant en RTL Nieuws. Dat bevestigt een woordvoerder van De Mols mediabedrijf Talpa na berichtgeving van Shownieuws. De Mol figureerde vorig jaar ook al in nepadvertenties, onder andere op Facebook.

Het is volgens de Talpa-woordvoerder bij NRC niet bekend of de nepadvertenties die vrijdag te zien waren, afkomstig zijn van dezelfde persoon of groep die verantwoordelijk was voor de advertenties op Facebook en andere sociale media. Wel zijn de berichten, net als vorige keer geplaatst via de advertentiedienst van Google. Talpa gaat in gesprek met Google om te voorkomen dat de advertenties terugkeren.

Afgelopen november won De Mol nog een rechtszaak die hij had aangespannen tegen Facebook over frauduleuze bitcoinadvertenties waarin wordt gesuggereerd dat De Mol Faecbook-gebruikers adviseert om in bitcoins te investeren. Facebook werd toen verplicht de advertenties te weren. Het platform heeft overigens aangegeven in hoger beroep te gaan.

Lees ook:
Facebook in hoger beroep in zaak bitcoinadvertenties John de Mol (6 december 2019)
Rechter: Facebook moet bitcoinadvertenties John de Mol weren (12 november 2019)
John de Mol daagt Facebook om Bitcoin-oplichterij (5 juni 2019)

Bekijk meer van

John de Mol Google Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.