— vrijdag 6 december 2019, 13:16 | 0 reacties, praat mee

Facebook in hoger beroep in zaak bitcoinadvertenties John de Mol

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Facebook gaat in hoger beroep in de rechtszaak die John de Mol heeft aangespannen over frauduleuze bitcoinadvertenties op het sociale mediaplatform waarin wordt gesuggereerd dat de media-ondernemer gebruikers van het platform adviseert om in bitcoins te investeren.

De uitspraak leidt volgens Facebook tot technische en juridische vragen die het bedrijf noodzaken om in beroep te gaan. Zo moet het sociale mediabedrijf ook kijken naar pagina’s op websites die niet onder controle van Facebook staan. Het bedrijf zegt dan niet te kunnen ingrijpen.

In november oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat Facebook nepadvertenties die gebruikmaken van de naam en afbeelding van John de Mol moet verwijderen.  De rechtbank stelde het sociale medium een dwangsom van 1,1 miljoen euro in het vooruitzicht als Facebook de advertenties niet actief tegengaat. Ook kreeg De Mol de gegevens van personen die op het platform nepadvertenties verspreiden rondom bitcoinproducten.

Facebook probeert het wereldwijde probleem van nepadvertenties aan te pakken. Sinds deze maand is het mogelijk om frauduleuze advertenties in Nederland te melden middels ene formulier.  Meer bij de NOS

Bekijk meer van

John de Mol Facebook Bitcoin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.