vlaams-nedellandse-beurs

— zaterdag 24 september 2022, 12:35 | 0 reacties, praat mee

Johan Derksen vindt onderzoek OM naar liquidatie-opmerking zonde

ANP / Tobias Kleuver

Johan Derksen vindt het "zonde" dat het Openbaar Ministerie van Den Haag gaat onderzoeken of zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet een strafbare uitlating was. "Het is toch zonde dat het OM naar dit soort onzin gaat kijken terwijl er zulke stapels proces-verbalen van ernstige zaken al een half jaar blijven liggen", reageerde Derksen vrijdagavond aan het begin van de aflevering van Vandaag Inside. Laatste wijziging: 24 september 2022, 12:36

Derksen zei woensdag in de uitzending van de SBS6-talkshow dat hij vond dat de Forum voor Democratie-leider moest worden geliquideerd.

Hoewel hij direct daarna zei dat het een verspreking was, liet Baudet weten dat hij een aangifte tegen de oud-voetballer voorbereidde. Het OM bevestigde vrijdag dat de kwestie wordt onderzocht en dat naar aanleiding van het onderzoek de politicus wordt geïnformeerd of het zinvol is om aangifte te doen.

Over het onderzoek lijkt Derksen zich geen zorgen te maken. “Ze kijken maar een end weg”, zei hij vrijdagavond. Ook denkt de voormalig voetballer dat het OM het onderzoek alleen maar doet “voor de bühne” en om “interessant” te doen. Hij voegde eraan toe dat het OM Baudet “een draai om z’n oren” moet geven.

Bekijk meer van

Johan Derksen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.