— woensdag 20 januari 2021, 14:04 | 0 reacties, praat mee

Talkshows en andere live-programma’s kunnen ondanks avondklok doorgaan

Eva Jinek - © ANP / Sander Koning

Talshows en andere live-programma's op radio en televisie ondervinden weinig last van de woensdag aangekondigde avondklok. Gasten van dergelijke programma's mogen ook na ingang van de avondklok op straat komen, mits ze een uitnodiging kunnen laten zien van de omroep die het programma redactioneel verzorgt.

Eerder gaven zowel Op1 als Jinek aan ervan uit te gaan dat uitzendingen niet zouden stoppen. Het verbod om ‘s avonds na een vastgelegd tijdstip nog op straat te komen, hoeft uitzendingen niet in de weg te staan, stelde Peter van der Vorst van RTL tegenover NU.nl. Eerder al had ook WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes laten weten dat Op1 doorgaat als er scherpere maatregelen worden aangekondigd. Zij het in een sobere versie.

“We zijn de afgelopen tien maanden heel flexibel en vindingrijk geworden en maken elke dag een gevarieerde show”, aldus Van der Vorst over Jinek. Hij stelt dat de redactie ook nieuwe maatregelen in acht zal nemen, maar denkt niet dat Jinek door een avondklok niet meer door kan gaan. “Talkshows blijven een belangrijke bron voor informatie en amusement voor onze kijkers.”

Rutte zei tijdens de persconferentie op de vraag waarom talkshows een uitzondering krijgen: “Al die programma’s zijn belangrijk voor informatieoverdracht. Mensen zijn bezig met wat er allemaal gebeurt. De aanwezigheid van deskundigen in die programma’s is ook belangrijk. Wij zijn als bewindslieden terughoudend om in talkshows te komen. Er zijn ook andere manieren om daar de boodschap over te brengen. Het kan zijn dat we een keer langs gaan, bijvoorbeeld als we eens wat langer kunnen praten. Dat moet kunnen.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.