banner festival 23

— donderdag 24 augustus 2017, 13:49 | 0 reacties, praat mee

Jasper Meeuwissen maakt beste verhaal tijdens summerschool

De groep van twintig jonge journalisten op bezoek bij de NOS

Jasper Meeuwissen heeft met het verhaal ‘Een jaar met Adri’ de Summerschool financiële journalistiek winnend afgesloten. Hij schreef een verhaal over wat er financieel gebeurt met iemand in een jaar dat de Europese Centrale Bank de rente met 1% verhoogt. Een eervolle vermelding was er voor Manon Stravens met een verhaal over de invloed van de rente op melkveehouders. Laatste wijziging: 24 augustus 2017, 16:57

De Summerschool is een initiatief van de NVJ Academy en Masterclasses Financiële Journalistiek. Twintig jonge journalisten kregen deze zomer een programma van vier dagen voorgeschoteld. Ze kregen presentaties van onder andere journalist Jeroen Smit, hoofdeconoom ING, Nederland, Marieke Blom en documentaire makers Ester Gould en Sarah Sylbing.

Ook bezochten ze onder meer de redacties van de NOS en het Financieele Dagblad en gingen ze langs bij De Nederlandsche Bank, het ministerie van Financiën, VNO/NCW en twee accountants.

Verder hebben vijf media (NOS, ANP, RTL, Volkskrant en het FD) een werkervaringsplaatsen ter beschikking gesteld voor deelnemers. Tijdens een pitch konden de deelnemers meedingen naar een plek.

Dinsdag ontvingen de deelnemers allen een certificaat uit handen van NVJ-secretaris Thomas Bruning. Afhankelijk van of er weer budget is, komt er volgend jaar weer een financiële Summerschool.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.