— donderdag 7 januari 2021, 10:44 | 0 reacties, praat mee

Jan Dijkgraaf moet schadeclaim betalen en rectificeren

© Lex van Lieshout / ANP

Columnist Jan Dijkgraaf is veroordeeld tot het betalen van 1500 euro schadevergoeding en moet diverse rectificaties plaatsen, meldt De Telegraaf. Dijkgraaf beschuldigde Victor Loonstein, zoon van de Amsterdamse advocaat Herman Loonstein, van stalking en nachtelijke telefoontjes maar heeft daar volgens de kantonrechter te weinig bewijzen van op tafel gelegd.

Loonstein is volgens de rechter in zijn goede naam aangetast en Dijkgraaf moet een rectificatie aandragen bij weekblad Panorama.

Dijkgraaf, die met zijn columnreeks ‘Briefje van Jan’ kritiek levert op bekende en onbekende Nederlanders, richt de pijlen al langer op de familie Loonstein.  Hij meldde op Twitter en in een interview met Panorama dat Victor Loonstein hem regelmatig na middernacht telefonisch lastigviel. Hij noemde Loonstein daarom ‘huisstalker’, ‘laf mietje’ en ‘sneuneus’. Die woorden moet hij terugnemen, heeft de kantonrechter gevonnist. Dijkgraaf moet een brief aan Panorama sturen waarin hij stelt dat ‘de beschuldigingen onvoldoende door feiten worden gedragen en onjuist zijn’.

“Dit is een bedrijfsongevalletje dat hoort bij het leven van een geprofileerde columnist”, reageert Dijkgraaf bij De Telegraaf, “dus ik zal de schadevergoeding snel overmaken”. Meer bij Chris Klomp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.