data als kans

— donderdag 19 november 2020, 10:20 | 0 reacties, praat mee

Jan Born naar RTL Nieuws: “We hebben een klik”

© Jan Born

Jan Born gaat aan de slag voor RTL Nieuws. Dat maakte hij eerder deze week zelf bekend. Born werkte 15 jaar voor EenVandaag en keert, na een korte periode bij Omroep MAX, terug bij de nieuws- en actualiteitenprogramma's: “Het nieuws bleef toch kriebelen”. Laatste wijziging: 19 november 2020, 21:07

Born gaat werken op de nieuwsredactie en op de afdeling planning: “Ik ga eigenlijk een beetje een mix van research en dagnieuws doen. Ik ben mijn plekje nog een beetje aan het vinden, maar ik hoop dat ik mooie dingen mag gaan doen.”

Kriebelen
Born werkte vanaf maart dit jaar bij MAX, waar hij onder meer voor MAX Vakantieman en het programma Meldpunt werkte. Toch bleef het nieuws kriebelen bij Born: “Bij MAX waren er geen nieuwsprogramma’s, dus weinig mogelijkheden om nieuws te brengen. Mijn netwerk bleef mij wel gewoon tips doorsturen, ook vanuit mijn rol bij Stichting PubLeaks. Ik miste de mogelijkheden om daarmee direct aan de gang te gaan.”

In het half jaar dat Born voor MAX werkte, dronk hij her en der al wel eens kopjes koffie om de mogelijkheden te verkennen: “De spoeling in de journalistiek is wel dun, dat merk je dan heel goed. Toch kreeg ik bij RTL Nieuws een verzoek om nog eens koffie te komen drinken. We hadden wel een klik en ik had er eigenlijk direct zin in.”

Misstanden
Born heeft wel een duidelijk idee wat hij wil doen bij RTL: “Ik ben veel bezig met misstanden, klokkenluiders, falend toezicht en dat soort onderwerpen. De meest interessante onderwerpen vind ik nog steeds die waarmee je ook de macht kunt controleren en waarmee je opkomt tegen onrecht. Onderwerpen waarbij het beter kan en dan ook beter gaat. Ik hoop dat ik veel van dat soort verhalen kan maken.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.