onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 16 januari 2020, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Jan Bonjer verlaat FD Mediagroep én de journalistiek

Vertrekkend hoofdredacteur Jan Bonjer | Sander Nieuwenhuys

Hoofdredacteur Jan Bonjer verlaat de FD Media Groep én de journalistiek. Hij is voorgedragen als kandidaat-dijkgraaf bij het waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk. Bonjer stond acht jaar aan het hoofd van Het Financieele Dagblad.

Algemeen directeur Eugenie van Wiechen van FD Mediagroep ziet Bonjer met spijt vertrekken. “Jan heeft leiding gegeven aan de enorme transitie van het FD. Dit heeft er niet alleen toe geleid dat het FD voorop loopt in het medialandschap, maar ook dat de oplage bijna is verdubbeld in een krimpende markt. Een geweldige prestatie waar we hem zeer dankbaar voor zijn”, aldus Van Wiechen.

Het FD verbreedde onder Bonjer de journalistieke scope en maakte een digitale omslag.

Bonjer noemt waterbeheer relevanter dan ooit: “In het waterbeheer komen grote eigentijdse uitdagingen samen: klimaatverandering, zeespiegelstijging, verdroging, verzilting, de overgang naar een circulaire economie et cetera. Het is belangrijk om dat besef in bredere kring te laten doorbreken. Mijn netwerk en ervaring in de mediawereld komen daarbij van pas.”

In de jaren negentig was Bonjer onder meer directeur Vogelbescherming Nederland en was hij het hoofd communicatie van Natuurmonumenten.

Een dijkgraaf wordt benoemd door de Kroon. Gedeputeerde Staten zal de voordracht van Hollandse Delta doorsturen, meldt het waterschap. Indien dat zonder problemen verloopt, begint de nieuwe dijkgraaf op 1 april aanstaande.

Bekijk meer van

Jan Bonjer FD Mediagroep

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.