persveilig seminar

— vrijdag 8 april 2022, 14:33 | 0 reacties, praat mee

Irritatie bij Christian Van Thillo om link postsubsidies en groei DPG Media

© Dirk Waem / Belga

Het zit Christian Van Thillo enorm dwars dat de sterke groei van zijn mediabedrijf DPG Media gekoppeld wordt aan het dossier van de Belgische postsubsidies, meldt de site de rijkste Belgen, waar een complete uitleg van Van Thillo staat. Laatste wijziging: 11 april 2022, 09:32

Van Thillo, tot 2020 ceo van DPG Media, nu uitvoerend voorzitter, stelt dat het bedrijf “weinig baat” heeft bij de deal met BPost, omdat “de enorme Bpost-subsidies zeer inefficiënt aangewend worden”.

Zijn kritiek richt zich op de websites van het Belgische onderzoeksplatform Apache en Businessam, maar het “irriteert me enorm dat we alsmaar vaker met deze verwijten geconfronteerd worden”.

“In Nederland beweren sommige journalisten dat we Nederlandse uitgeverijen hebben kunnen opkopen dankzij de postsubsidies. Voor hen is het een vaststaand gegeven dat DPG Media zijn succes deels te danken heeft aan subsidies, gewoon omdat ze dat gelezen hebben op sommige Belgische websites.”

Ook Villamedia heeft diverse artikelen online staan over subsidies die DPG Media ontvangt en de diverse overnames in Nederland. Er is het afgelopen jaar in België meer discussie gekomen over de postsubsidies. Zo heeft de Belgische politieke partij N-VA vorig jaar mei een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat de subsidie voor de zogenoemde ‘bedeling’ van kranten en tijdschriften in België afgeschaft wordt. Volgens N-VA leidt hij tevens tot oneerlijke concurrentie in het medialandschap.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.