banner festival 23

— woensdag 5 februari 2020, 11:26 | 0 reacties, praat mee

Christian Van Thillo in maart ceo-af bij DPG Media; Erik Roddenhof als opvolger benoemd

Christian Van Thillo (l) draagt volgende maand het stokje over aan Erik Roddenhof (r) | DPG Media

DPG Media benoemt per 1 maart aanstaande Erik Roddenhof tot ceo van de uitgeverij. Christian Van Thillo, de afgelopen dertig jaar topman bij DPG Media (voorheen De Persgroep) gaat zich als 'uitvoerend voorzitter' toeleggen op de strategie, het acquistiebeleid en de ontwikkeling van de mediamerken van DPG Media. Laatste wijziging: 6 februari 2020, 10:29

“Piet Vroman blijft CFO van DPG Media. Kris Vervaet en Anders Krab-Johansen, CEO van respectievelijk de Belgische en Deense activiteiten, rapporteren aan Erik Roddenhof. Erik blijft zelf verantwoordelijk voor de aansturing van de Nederlandse tak”, aldus de uitgeverij over de wijzigingen in de bestuurstop.

De nieuwe topstructuur is volgens de uitgeverij het gevolg van de sterke groei: “Het bedrijf nam met Mecom een grote groep nieuwsmerken in Nederland en Denemarken over, kreeg met Medialaan volledige zeggenschap over België’s grootste entertainmentmerken en breidde de online services-tak aanzienlijk uit met de overname van Independer. Recent kondigde de groep ook het voornemen aan om Sanoma Nederland over te nemen, uitgever van onder meer Libelle, NU.nl, vtwonen en Donald Duck.”

Van Thillo: “Voor mij draait alles rond het zo goed mogelijk combineren van de creatieve en de zakelijke kant van onze groep, waarbij het creatieve niets anders is dan het vak om succesvolle media te maken. De zakelijke kant gaat over de kunst en de discipline van goed bedrijfsbeleid. Beide optimaal combineren is een uitermate boeiend, maar intensief proces. Sinds kort is de complexiteit nog verder toegenomen door de verschillende overnames en de digitale transformatie van de groep. Dit was het juiste moment om onze topstructuur een nieuwe invulling te geven.”

Erik Roddenhof zegt vereerd te zijn “om deze prachtige groep” te mogen gaan leiden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.