e learning nvj

— woensdag 18 januari 2017, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Inzamelingsactie voor ontslagen columnist Abou Jahjah

Abou Jahjah vorig jaar tijdens de presentatie van zijn boek Pleidooi voor radicalisering | Jeroen Jumelet / ANP

Het gedwongen vertrek van columnist Dyab Abou Jahjah bij dagblad De Standaard heeft geleid tot een crowdfundingactie om de auteur nog een paar maanden aan het werk te houden. Er is al 3000 euro bijeen gebracht, meldt nieuwssite DeWereldMorgen. Ook loopt er een handtekeningenactie om de beslissing van De Standaard ongedaan te maken. Laatste wijziging: 18 januari 2017, 08:54

De krant wees Abou Jahjah de deur vanwege uitspraken op Facebook waarin hij een recente aanslag in Israël als noodzakelijke daad van verzet bestempelde, gezien de bezetting van Palestijns gebied door Israël. Daarmee plaatste Abou Jahjah zich “buiten de grenzen van het publieke debat” en was vertrek de enige optie, aldus de hoofdredactie.

De columns in De Standaard waren voor Abou Jahjah volgens DeWereldMorgen zijn voornaamste inkomstenbron. De handtekeningenactie haalde inmiddels al bijna 700 handtekeningen op. De maatschappij “heeft recht op een veelheid aan meningen, hoe tegendraads die ook zijn”, stellen de initiatiefnemers.

De Standaard zag zich door de acties genoodzaakt het vertrek van Abou Jahjah nogmaals toe te lichten. Van terugdraaien van het besluit is echter geen sprake. Meer bij DeWereldMorgen

Bekijk meer van

De Standaard Abou Jajah

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.