— donderdag 29 mei 2008, 14:03 | 0 reacties, praat mee

OM: inval bij Nekschot nodig

De inval bij cartoonist Gregorius Nekschot moest voorkomen dat hij bewijsmateriaal voor een eventuele vervolging zou "wegmaken". Dat schrijft minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) vandaag aan de Kamer. Volgens GroenLinks-leider Femke Halsema is het "heel gek” dat de minister denkt dat Nekschot bewijsmateriaal zou wegmaken. Zijn cartoons zijn publiek bekend. Ook noemt ze de reactie van de minister "formalistisch” en niet getuigen van besef van de maatschappelijk verontwaardiging over de kwestie. De minister vindt dat de cartoonist Gregorius Nekschot ook onnodig lang is vastgehouden. Hij onderschrijft de conclusie van de top van het OM dat het achteraf gezien niet veel nut had om de cartoonist anderhalve dag vast te houden voor verhoor. Op grond van een oude aanklacht (2005, red.) wegens racisme werd de cartoonist op 13 mei opgepakt. Hij kon de volgende dag gaan nadat zijn computer onderzocht was. Veel fracties liepen te hoop tegen de aanhouding. Meer bij VVD

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.