— dinsdag 30 augustus 2011, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Inval Belgische politie veroordeeld

De Vlaamse Vereniging van Journalisten veroordeelt de invallen die de Belgische politie de afgelopen dagen heeft gedaan bij drie journalisten thuis en op een redactie. De politie zoekt naar apparaten die communicatie van politie- en veiligheidsdiensten via het Astrid-communicatienetwerk onderscheppen. Volgens de vereniging zijn de zoekacties "een flagrante inbreuk op het journalistieke bronnengeheim". De politie nam bij de huiszoekingen computers, laptops en mobiele telefoons in beslag. Nationaal secretaris Pol Deltour van de Vlaamse Vereniging van Journalisten: "Justitie en politie hebben het recht om te zoeken naar illegale apparatuur. Maar dat moet gebeuren met respect voor het bronnengeheim. Het gerecht kan nu het hele bronnennetwerk van de betrokken journalisten in kaart brengen. Het onderzoek gebeurt met de botte bijl - bij één journalist thuis hebben ze zelfs zijn vals plafond opengebroken."

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.