persveilig seminar

— woensdag 4 januari 2012, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Vakbond tegen uitspraak bovenmatigheid

FNV KIEM tekent appèl aan tegen de uitspraak van de rechter in de procedure ‘Bovenmatigheid', waarbij de Telegraaf Media Groep de andere partij is. Het hoger beroep dient op 7 februari. Zo'n anderhalf jaar geleden startte FNV KIEM met CNV een procedure tegen TMG om het project "Bovenmatigheid" van tafel te krijgen. De Telegraaf Media Groep (TMG) wil de salarissen van medewerkers 'die fors boven de cao worden betaald' verlagen. In september 2011 is hierover een openbare zitting gehouden van de rechtbank in Amsterdam en op 14 november 2011 besloot de rechter de eis van de bonden af te wijzen. Anne Jan de Graaf, bestuurder bij FNV KIEM zegt dat er nog voldoende kansen zijn om deze procedure op een aantal punten te kunnen winnen: "Er dient recht gedaan te worden aan de individuele positie van werknemers binnen de TMG. Deze mensen hebben, ons inziens, onvoldoende invloed gehad op de totstandkoming van het Akkoord Bovenmatigheid." Laatste wijziging: 4 januari 2012, 12:56

“Het feit dat het al enkele weken zeer onrustig is binnen de rotatiedrukkerij Amsterdam, heeft geen enkele invloed gehad op de beslissing om in hoger beroep te gaan.” Op verzoek van een groot aantal boze drukkers heeft FNV KIEM een gesprek gevoerd met de Raad van Bestuur van de TMG. Dit gesprek wordt op 10 januari vervolgd. “De drukkers zijn ècht boos,” zegt de Graaf. “Op één of andere manier lijkt dat bij TMG niet binnen te komen.”

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.