word studentlid

— donderdag 8 februari 2024, 07:12 | 0 reacties, praat mee

Interview van Amerikaanse presentator en opiniemaker Tucker Carlson met Poetin wordt donderdag uitgezonden

Interview van Amerikaanse presentator en opiniemaker Tucker Carlson met Poetin wordt donderdag uitgezonden
© ANP / Giorgio Viera

Het interview van de Amerikaanse presentator en opiniemaker Tucker Carlson met de Russische president Vladimir Poetin wordt donderdag uitgezonden, heeft Carlson bekendgemaakt. In een post op zijn Instagram-account zei Carlson dat het interview om 18.00 uur Oost-Amerikaanse tijd (00.00 uur in Nederland) wordt uitgezonden. Laatste wijziging: 8 februari 2024, 07:15

De voormalig presentator van Fox News is een belangrijke bondgenoot van verkiezingskandidaat en oud-president Donald Trump en een uitgesproken tegenstander van de Amerikaanse militaire hulp aan Oekraïne.

Carlson reisde naar Moskou voor Poetins eerste interview met een westerse journalist sinds de Russische invasie van februari 2022.

Het bezoek van Carlson aan Moskou heeft veel aandacht gekregen van de Russische staatsmedia, die de anti-Oekraïense gesprekspunten van de Amerikaan hebben uitgelicht. De omstreden Carlson verklaarde dat Amerikanen slecht op de hoogte zijn van de beweegredenen van Poetin. “De meeste Amerikanen hebben geen idee waarom Poetin Oekraïne binnenviel en wat zijn doelen nu zijn. Ze hebben zijn stem nog nooit gehoord. Dat deugt niet.”

Bekijk meer van

Tucker Carlson

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.