— woensdag 14 maart 2018, 13:32 | 0 reacties, praat mee

Apple neemt ‘Netflix voor tijdschriften’ over

Tech-gigant Apple heeft de Amerikaanse tijdschriften-app Texture overgenomen. Daarmee maakt het bedrijf achter de iPhone en iPad weer een nieuwe stap in de uitgeverswereld, nadat het in 2015 al zijn eigen nieuwsdienst lanceerde. Texture wordt vaak vergeleken met Netflix, omdat het lezers voor een vast bedrag per maand (9,99 dollar, omgerekend zo'n 8 euro) onbeperkt toegang geeft tot artikelen uit meer dan 200 verschillende tijdschriften.

De app is beschikbaar voor Android, Windows en iOS, maar is in de Nederlandse App Store niet te downloaden. Naast de Amerikaanse versie is er ook een variant van de app die zich richt op Canada. Texture is tevens in het Frans beschikbaar. Hoeveel Apple betaald heeft voor de overname is niet bekend gemaakt. Wat het tech-bedrijf precies van plan is met Texture houdt het bedrijf ook nog even voor zichzelf, al stelt Apple wel dat Texture blijft werken. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Texture Apple

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.