banner festival 23

— woensdag 30 november 2022, 16:04 | 0 reacties, praat mee

In Memoriam: ‘Lout Donders was voor Omroep Brabant misschien wel een van de belangrijkste medewerkers ooit’

Lout Donders - © Omroep Brabant

Oud-Omroep Brabant-medewerker Lout Donders is overleden. Hij werd 68 jaar. Donders overleed in zijn slaap. Omroep Brabant-hoofdredacteur Renzo Veenstra bewijst hem een laatste eer in dit In Memoriam, dat eerder werd gepubliceerd op de website van Omroep Brabant. Laatste wijziging: 1 december 2022, 09:14

Lout was voor Omroep Brabant misschien wel een van de belangrijkste medewerkers ooit. Onder zijn hoede werd de omroep een belangrijke speler. Lout werkte het grootste deel van zijn leven bij de omroep en daarvoor bij het commerciële Brabantse TV8 en bij de krant. Hij was bij ons eindredacteur bij het nieuws, maar kwam pas echt tot bloei toen de afdeling Varia onder zijn hoede kwam. Daar zorgde hij ervoor dat Omroep Brabant een spraakmakende omroep werd met prijswinnende documentaires, series die iedereen in Brabant wilde bekijken, en programma’s die mensen zich nu nog herinneren.

Lout was een mooi mens. Vrolijk. Enthousiast. Eerlijk en rechtdoorzee. En bovendien kende hij iedereen in de provincie. Waar Lout liep, werd hij begroet. En van iedereen kende hij de naam, de achtergrond en wat diegene voor de provincie betekende. Daarbij vergat hij nog wel eens hoezeer hij zélf van belang was voor Brabant. Want onder Lout kreeg alles van Brabant een gezicht op tv en onder zijn leiding groeiden jonge veelbelovende talenten uit tot succesvolle programmamakers.

Lout genoot van het leven, hoe groot de tegenslagen soms ook waren. Met Lout kon je lachen. Hij wist waar je het lekkerste kon eten. Hij kende de stille, mooie plekjes in de provincie. Hij wist iedereen in vervoering te brengen als hij sprak over de schoonheid van Brabant. En zelfs na zijn pensionering, 2 jaar geleden, bleef hij actief in de media en maakte hij bij Omroep Tilburg mooie programma’s.

We zijn als Omroep trots dat hij zolang zijn talent bij ons heeft ingezet. Dat we zo lang van hem hebben mogen genieten. We zijn als Omroep ook heel verdrietig. Lout had nog zo graag van zijn nieuwe, gepensioneerde leven willen genieten, van het feit dat hij nu opa was geworden.

We verliezen in Brabant een mooi mens.

We wensen vanuit Omroep Brabant zijn zoon Max, zijn lief Stephy en al Lout’s vrienden heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Renzo Veenstra,
Hoofdredacteur Omroep Brabant

Hanneke Koppers,
Directeur Omroep Brabant

Het condoleanceregister vind je hier.

Bekijk meer van

Omroep Brabant Lout Donders

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.