training eu starters

— woensdag 24 juni 2009, 11:08

In Memoriam Henk Lokkerbol (1924-2009)

Laatste wijziging: 24 juni 2009, 13:10

Henk Lokkerbol overleed onverwacht half juni. De avond voor zijn overlijden was hij nog met zijn echtgenote naar de schouwburg geweest. Een dag later traden er gezondheidsproblemen op die Henk fataal werden.

In 1970 kwam Henk in dienst van het ANP. Daarvoor had hij al een uitgebreide loopbaan bij Trouw achter de rug, onder andere op het terrein van de parlementaire en politieke verslaggeving. Ook voor het ANP vertoefde hij in de jaren zeventig aan het Binnenhof. Privé was Henk actief in de toenmalige CHU (Christelijk Historische Unie), die eind jaren zeventig opging in het CDA. Hij was onder meer lid van de redactie van het CHU-blad ‘De Nederlander’.

In 1979 kreeg Henk de leiding over de totale nieuwsgaring in de sector binnenland van het ANP. Hij ontwikkelde zich tot een nauwgezette regelaar van alle verslaggevende activiteiten, waarvan het resultaat elke dag in een overzicht – de zogeheten ‘nootjes van Lokkerbol’ - aan de eindredactie werd verschaft.

Henk had een bij uitstek collegiale instelling met belangstelling voor iedereen. Bovendien hield hij van een geanimeerde discussie onder het genot van een stevig glas.

Eind 1985 ging hij in de VUT, maar ook na die tijd ging zijn band met het ANP niet verloren. Hij was actief in de vereniging voor gepensioneerden en na vergaderingen van de vereniging ging hij altijd nog even de redactie op om met een aantal bekenden bij te praten

Wim Molog

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.