e learning nvj

— zondag 22 december 2019, 22:24 | 0 reacties, praat mee

In de VS raakten dit jaar 1000 journalisten hun baan kwijt

In de VS raakten dit jaar 1000 journalisten hun baan kwijt. De New York Times portretteerden er acht van hen. Het stuk en de foto's zijn van eveneens werkloze journalisten. Laatste wijziging: 22 december 2019, 22:37

Zo werkte San Román in Anaheim, Californië, waar een van de Disney Parken is gevestigd. Román schreef onder meer over hoe Disney zich onder een wet wist uit te draaien die het zou verplichten het loon van medewerkers te verhogen. Dat onderwerp blijft nu liggen.

Allison Guinn werkte in Lakeland (Florida) en verloor haar baan in mei. Ze werkt nu freelance en zoekt inmiddels iets buiten de journalistiek. Nu schrijft niemand meer over de grote schandalen daar, maar de eerlijkheid gebiedt haar te zeggen dat het de laatste jaren al schraalhans keukenmeester was.

Anne Delaney was sportverslaggever in Greeley (Colorado). Verhuisde nog geen jaar geleden die kant op voor de baan en werd deze maand ontslagen. Zij ziet nu gebeuren dat betrouwbare informatie de gemeenschap niet langer bereikt.

Bekijk meer van

VS Ontslagen New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.