— dinsdag 19 april 2011, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Weer Pulitzer voor online uitgave

In de Verenigde Staten heeft de organisatie achter de Pulitzer-prijzen hun winnaars bekend gemaakt. Naast prijzen voor grote namen als de New York Times, de Boston Globe en de Wall Street Journal kreeg online only-uitgave ProPublica een tweede Pulitzer voor hun journalistieke werk. Ze wonnen een eerste Pulitzer in 2010 voor indringende verslaggeving over euthanasie en het door orkaan Katrina getroffen New Orleans. Dit jaar werd de Pulitzer toegekend voor artikelen over de Amerikaanse financiële sector; journalisten Jesse Eisinger en Jake Bernstein toonden aan hoe de handelswijze van sommige bankiers op Wall Street de financiële crisis hebben verergerd. Hoofdredacteur Paul Steiger van ProPublica is trots op de prijs: "Het is het oordeel van onze collega's", schrijft Steiger. Alle prijswinnaars staan vermeld bij Pulitzer. TIME Magazine heeft een fraai overzicht van de Pulitzer-winnende foto's. Zie ook berichtgeving door The Guardian.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.