— donderdag 6 december 2012, 09:37

IKON raakt zendmachtiging kwijt

Het kabinet trekt de zendmachtiging in van de religieuze omroepen IKON, ZvK en RKK. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Het besluit zou deze week meegedeeld zijn aan de besturen van de omroepen. Volgens de kleinere omroepen zonder leden zou het kabinet van mening zijn dat religie achter de voordeur thuishoort. Half november vorig jaar maakten IKON en ZvK (Zendtijd voor Kerken) nog bekend zich aan te sluiten bij de nieuwe fusie van NCRV en KRO/RKK. Vandaag geeft staatssecretaris Dekker uitleg aan de Kamer over de plannen inzake de Publieke Omroep.

De ChristenUnie is geschrokken van het kabinetsplan om het budget van kleine religieuze omroepen te schrappen. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers: “Dit kabinet kiest voor een verschraling van de publieke omroep en ontneemt gelovigen een stem in de publieke ruimte. Religie speelt wereldwijd een steeds grotere rol, maar VVD en PvdA sluiten de ramen en ontnemen ook de kijker het zicht op religie.”

Ook minderheidsgroepen in Nederland reageren geschokt op het kabinetsvoornemen om hen geen toegang meer te geven tot de publieke omroep.

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.