banner anp

— maandag 9 maart 2009, 10:35 | 2 reacties, praat mee

VVD wil hervorming omroepbestel

UPDATE De VVD willen de publieke omroep drastisch hervormen. Zo ziet Johan Remkes meer in een BBC-model met twee netten waarin geen plek is voor omroepverenigingen. Die zijn volgens Remkes toch te bleek en lijken te veel op elkaar. Hij ziet wel toekomst in een omroep met een maatschappijkritische houding met een rechtse invalshoek. Daarnaast zal bij het BBC-model 'de publieke omroep ook reclamevrij zijn en geen fixatie hebben op kijkcijfers'. Verder is Remkes van mening dat het nu veel te makkelijk is om toe te treden tot het bestel. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

2 reacties

Peter Dekker, 9 maart 2009, 15:47

Remkes komt iedere keer met dergelijke opmerkingen. In september vorig jaar zei hij: “Voor mij is het onbegrijpelijk dat dit kabinet jaarlijks tientallen miljoenen extra naar Hilversum sluist. Er moet juist verspilling worden tegengegaan. Dan moet er dus geen extra geld naar toe.” Zijn uitspraken bestaan vaak uit baarlijke nonsens. In de afgelopen jaren liep de Rijksbijdrage aan de publieke omroep terug van 630 naar 563 miljoen, waarbij enkele honderden omroepmedewerkers hun baan verloren. Er is absoluut geen sprake van dat het kabinet ‘jaarlijks tientallen miljoenen extra naar Hlversum sluist’. De VVD-er lijkt buitengewoon slecht op de hoogte van de werkelijke situatie. Bovendien is het kabinet geenszins van plan het omroepbestel op de schop te nemen, nu na het aftreden van OCW-staatssecretaris Medy van der Laan een periode van rust is aangebroken onder minister Ronald Plasterk en de publieke omroep veel marktaandeel heeft gewonnen na de reorganisatie.

Remkes lijkt zich niet te realiseren dat het jaarbudget van de BBC 6 miljard euro bedraagt, ongeveer tien keer zoveel als de begroting van de publieke omroep in Nederland. De Britse publieke omroep kost de 60 miljoen inwoners van het Verenigd Koninkrijk dus 100 euro per persoon per jaar, terwijl de kosten van de Nederlandse publieke omroep per inwoner 37,50 euro per jaar bedragen.

Job, 9 maart 2009, 16:08

De BBC heeft MEER DAN 2 zenders!!
Er is ook BBC 3 en BBC 4, BBC World service,
BBC HD, CBBC(kinderzender).
Eerlijk gezegd weet de VVD niet waarover ze het hebben!!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.