training eu starters

— vrijdag 13 maart 2015, 13:36 | 0 reacties, praat mee

SBS mag beelden stalker uitzenden

Het SBS programma Gestalkt hoeft stalker P. niet uit de opnames te verwijderen en mag de beelden gewoon uitzenden. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald in de zaak die P. had aangespannen, zo meldt IE-Forum. P. stuurde zijn ex regelmatig kwetsende en/of seksueel getinte e-mails met foto's. De ex schakelde Gestalkt in en het programma confronteerde de man in januari. Die opnames zullen later dit jaar te zien zijn op tv. D. eiste dat SBS geen ruchtbaarheid zou geven aan het geschil tussen hem en zijn ex op straffe van een dwangsom. Hij wilde verder dat zijn portret uit de beelden werd verwijderd, want hij zou zijn ex niet stalken. De beelden waarop hij te zien zou zijn maken inbreuk op zijn privacy en porttretrecht. Daarbij zijn er ook nog opnames gemaakt met verborgen camera. Laatste wijziging: 19 maart 2015, 11:17

SBS heeft volgens de voorzieningenrechter aannemelijk gemaakt dat er sprake is van stalking. Op de opnames die zijn gemaakt met de verborgen camera is D. niet te zien. Ook heeft de zender toegezegd de privacy van P. zo veel mogelijk te beschermen. Daarnaast constateerde de voorzieningenrechter dat P. meerdere malen de kans heeft gekregen zijn verhaal te doen, maar dat weigerde hij. De voorzieningenrechter is dan ook van oordeel dat het recht op vrijheid van meningsuiting van BS zwaarder weegt dan het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer van D.

Bekijk meer van

SBS Recht Gestalkt

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.